A gyerekek csak tegnap érkeztek, de már csapatokba verődtek. Élvezik, hogy együtt lehetnek, sokuknak ez az egyetlen kikapcsolódás a nyáron. Ráadásul ez a tábor sem jött össze könnyen, sok támogató segítségére volt ehhez szükség. Adományokat adtak, csokoládét, lekvárt. Abban is segítettek a helyiek,  hogy a segítők számára szállást biztosítottak.

 

Riska tábor


A szervezők próbáltak minél többféle programmal készülni, hogy a gyerekek egy percig se unatkozzanak. A bábozásról nem lehet lemaradni, minden nap van valamilyen előadás. A Riska Tábort 2007-ben szervezte meg először Nyéki Kálmán plébános. Azt mondja, ő elsősorban arra figyel, hogy olyan gyerekek tudjanak részt venni, akik más szórakozást nem engedhetnek meg maguknak. Az nem fontos, hogy katolikus legyen.

Vannak olyan gyerekek is, akik egy fillért sem tudtak fizetni azért, hogy táborozzanak. A támogatóknak köszönhetően azonban most ők is együtt nyaralhatnak a többiekkel. Egy tavalyi felmérés szerint Magyarországon összesen 200 ezer gyerek él mélyszegénységben, akiknek az is gondot okoz, hogy legalább egy nap egyszer meleg ételhez jussanak.

Címkék: Riska, bábszínház, rászoruló, tábor, somogy, kis szines