Talán jobban is sikerülhetett volna a bemutatkozás, hiszen a lelkes és tehetséges amatőr zenekaroktól kezdve Takáts Tamásig és a HS7-ig több más „húzó fellépő” is hivatalos volt az I. Deseda Fesztiválra. Úgy látszik, sem a meghívott zenekarok, sem az ingyenes kempingezés, de még a felkínált szórakozási lehetőségek sem ösztönözték eléggé a kaposváriakat arra, hogy kibuszozzanak a város szélére és kifizessék a 2900 forintos napidíjat vagy az 5-6 ezer forintos bérletet.

 

A tó melletti kempingben megtartott - eredetileg három napos - rendezvényt hagyományteremtő szándékkal hívták életre. Kérdés, lesz-e folytatás. Szombaton Takács Tamás koncertje előtt még csak néhány tucat érdeklődő lézengett a „nagyszínpad” előtt.

 

Vasárnap délelőtt pedig ezt írták ki a Deseda Feszt facebook oldalára: „Elnézést kérünk Mindenkitől, de azt a döntést kellett hoznunk, hogy a harmadik napot már nem vállaljuk be, így a vasárnapra meghirdetett koncertek elmaradnak. Ma 17órától a SNATCH (RATM), Breakdown és más kaposvári zenekarok adnak koncertet a Campingben. Bográcsozás free, kenuzási lehetőség, vízenjáró labda.”

A miérteket érdemes lesz majd elemeznie a szervezőknek, a csalódott zenekaroknak és a bulira vágyó keveseknek. Mindenesetre a zenekarokon nem múlott, játszottak az üres nézőtérnek is.

Deseda Feszt

(Alcoholica koncert)

Címkék: csalódás, zenekarok, fellépők, jegy, fesztivál, Deseda, kis szines