Egy-egy család 40 napos csibét és 15 napos kacsát vagy 10 tojótyúkot kapott. De osztottak még vemhes kecskét, malacot és nyulat. Az akció során összesen 550 ezer napos csibét adományoztak a rászorulóknak. A programnak köszönhetően a családokat sikerült olyan helyzetbe hozni, hogy bőven tudnak értékesíteni is a termesztett zöldségekből - mondta el az alapítvány kuratóriumának elnöke, Hegedűs Zsuzsa.

A szociális munkás hallgatókból, egyetemistákból és vállalatok munkatársaiból álló önkéntesek átlagban ötször mentek ki a családokhoz, az évi zöldségszükségletet biztosító vetőmagokkal és kisállatokkal. Az alapítvány idén 187 millió forintból gazdálkodott. Az összegből csaknem 177 millió forint a Való Világ 4 jótékonysági akciójából gyűlt össze.

Az állatokat és a vetőmagokat minden család örömmel fogadta. Legtöbben már azt tervezgetik, hogy jövőre mit és hova ültetnek a kertekben - mondta el a programról Bertók Gyöngyi önkéntes. Elárulta, rendszeresen végez önkéntes munkát, és amennyiben ősszel folytatódik az akció, szeretne újra részt venni benne.

A záróeseményen az önkénteseket oklevéllel jutalmazták.

(Forrás: MTI)

Címkék: minden gyerek lakjon jól, véget ért, alapítvány, segítségnújtás, kis szines, somogy