Készülnek az álmennyezetek, a korlátok, már a lámpatestek elhelyezése is folyik, jövő héten már a passzázs burkolása lesz soron. A helyszínre érkeztek a Sörbár nagy- és kistermének mennyezetére kerülő gipszstukkói is, melyek az eredetivel teljes mértékben megegyező kialakítással készültek. Ugyanis még a bontás előtt negatív mintát vettek az eredeti díszekről, s ez alapján gyártották újra a mennyezetet. Szintén az eredeti minta alapján készültek el a Sörbár homlokzatának fa nyílászárói, amelyek már szintén a helyükre kerültek.

Sió pláza 3


Bekerült, s a helyén van az összes gép a házban (légkezelők, folyadékhűtők, kazán, diesel aggregát, liftek, mozgólépcsők), ezek elektromos oldali bekötései folynak jelenleg. Már beszerelték azt a két nagyteljesítményű transzformátort is, így amint végleges áramot kap az épület (ami a jelenlegi építési áramnál nagyobb teljesítményű), akkor folyamatosan megkezdődnek a gépek üzembe helyezései, utána pedig az egész épületre vonatkozó próbaüzem.

Sió pláza 2


Építészetileg teljesen elkészült a mélygarázs is, a parkolórendszert (sorompó, automata, jelzőlámpa) valamint a szénmonoxid érzékelő rendszert szerelik.
Az üzletközpont teljes műszaki átadására várhatóan december közepéig sor kerül.
Az üzlethelyiségek bérbeadása jelenleg 64 százalékon áll.

Címkék: Sió Pláza, bevásárlóközpont, épül, Siófok, somogy, kis szines