A Somogyvámos határában található Krisna-völgy egy 260 hektár területű Indiai Kulturális Központ és Biofarm. A völgy lakóinak megélhetését a földre és tehenekre alapozták, valóban olyan mint egy békés kis sziget. A Krisna-völgyben élő családok az önfenntartó életmód elveit követik és erre a farmközösségek létrehozása lehetőséget biztosít.

krisna_bucsu


Három különálló tevékenységet folytatnak: vallás, biogazdálkodás, turizmus. Ez utóbbinak köszönhető, hogy immár XVI. alkalommal rendezik meg a híres Krisna-völgyi Búcsút.

A július 22-én kezdődő fesztiválon számos program közül választhat az oda látogató vendég. A fesztiválsátorban napközben előadások, koncertek és zenei műsorok lesznek. A Kérdezz-felelek sátorban pedig a Krisna-hívők életéről, mindennapjairól tudhatnak meg többet. Lesz még jóga és masszázs-sátor, arcfestés, és Kézműves falu, ahol keramikusok, kosárfonó, ruhakészítő és sok más iparművész is bemutatkozik. Az utolsó nap július 24-én tartják a hagyományos indiai esküvőt tűzceremóniával.

krisna_bucsu_2

A Búcsúban mind a hazai kézművesek, mind az indiai kultúra magyarországi mesterei képviseltetik magukat. Igazi összművészeti fesztiválra számíthatunk, ugyanis nem csak ének és tánc vár ránk, hanem fuvolakoncert és színdarab is található a műsorban. A zeneművészet terén is az indiai népzene, a lassabb, meditatív bhadzsana, illetve a pörgősebb, táncosabb kírtana jelenik meg. A somogyvámosi fesztiválon nem csak belehallgathatunk ezekbe, hanem magunkat is kipróbálhatjuk e téren.


A helyszínen elérhetők lesznek könyvek, magazinok és a textilművészet remekei is, főként olyan, Indiából származó áruk, amelyek az év folyamán, máshol csak nehezen érhetők el.  Az itt beszerezhető illatszerek, gyógynövényes termékek, tisztálkodó szerek legtöbbje antiallergén és kizárólag természetes alapanyagokból készültek. Emellett a gasztronómia iránt érdeklődőket látványkonyha várja, ahol a kóstolás mellett különböző fogások is elleshetők.Részletes program a Krisna-völgyi Búcsúról itt!

Címkék: Somogyvámos, Krisna-völgy, öko, búcsú, fesztivál, kis szines