Hamar összeszaladt a falu apraja-nagyja Bárdudvarnokon, mikor megérkezett az alapítvány teherautója. A gyerekeket hamar elbűvölték a kiskacsák. A faluban többen megálltak megnézni, hogy mit cipelnek haza a lakosok.

Azok a családok kaphattak állatokat, akik rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülnek, és legalább két gyereket nevelnek.

Ezeknek az embereknek a későbbiekben megélhetést jelent, ha megnőnek, és az asztalon fogják őket elfogyasztani. Mindenképpen nagy segítség a húsárak mellett - mondta el a Realitas Egyesület bárdudvarnoki elnöke, Péter Gabi.

A Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány akciójában csaknem 13 ezer állatot osztottak szét a hátrányos helyzetű családoknak. Bárdudvarnokon 21 család 645 napos csirkét és 190 kacsát kapott.

Az akcióban Gál Tamás 30 napos csibét és 15 kiskacsát kapott, őket felnevelik, mivel évek óta nincsenek állataik, nincs pénzük rá. Munkahelyük nincs, hatan vannak egy családban, jövedelempótlóból élnek. A felesége gyesen van. A faluban egy vállalkozónál dolgoznak, de mivel nem mindig van munka, nehéz beosztani a pénzt. Az akcióban Tamásék korábban vetőmagokat is kaptak. Kertjükben érik a tök, és több zöldség is terem már.

Címkék: Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány, osztás, csirke, kacsa, somogy, kis szines