De mi az, amivel eközben csillapíthatjuk az étvágyunkat, szomjúságunkat? Lángos, gyros, hamburger, hot-dog, palacsinta. És persze fagyi, ásványvíz, sör.

A már-már elviselhetetlen hőség igazi haszonélvezői az ásványvíz-, a sör- és a  fagylaltárusok, ilyenkor jelentősen megnő a forgalmuk. Nekünk csak az a lényeg, hogy vigyázzunk a torkunkra... Hiszen ebben a hőségben csak a fagyi, na meg a hűsítő, jeges italok segítenek.

Kátai János a Virágfürdőben üzemeltet egy büfét. Nem panaszkodik az elmúlt napok forgalmára, azt mondja, itt ma kora délutánig már több száz gombóc fagylaltot eladtak. A zöldcitrom volt a sláger.

A Deseda toponári strandján is elégedettek lehetnek a büfések.

Sör, Balaton

 

- A sört, kiváltképp a csapolt sört kiváló minőségűnek tartják idén vendégeink – mondta el a Kapospontnak Borza Vincéné, akinek a Desedán van üzlete. - Az üdítők is szépen fogynak, minden, ami egy nagy meleghez kell, rendelkezésre áll, esznek–isznak az emberek - tette hozzá.

 

Vannak azonban, nem is kevesen, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy a büfé kínálatáből válasszanak. Sokan hűtőtáskában hozzák az üdítőt, a szendvicset…

Címkék: gyros, ásványvíz, kis színes, sör, Deseda, kis szines