segélyosztás

Az Ökomenikus Segélyszervezet adományait helyi civil és állami szervezetek közreműködésével osztották ki a rászorulóknak. Ez a segítség a hátrányos helyzetűeknek néhány hétig biztosíthatja a megélhetését.

Autószámra vitték a segélycsomagokat a rászorulók. A még rászorultabbak gyalog vágtak neki a hazavezető útnak, vagy kiskocsira rakták az élelmiszert. Sokaknak az ilyen jellegű segélyosztás az utolsó remény.

- Mikor egy családban a férfinak kell főzni, mert van egy 51 éves beteg gyereke, akkor képzelje, hogy mennyit jelent ez nekünk. Nagyon sokat – mondta Takács György.

Csaknem 550 kaposvári család kapott segítséget. A kispénzűek több liter étolajat, 2 kilogramm lisztet és kekszet, valamint 4 kilogramm száraztésztát vehettek át.

- A létminimum közelében élők, illetve, akik önhibájukon kívül kerültek oda, mert jelenleg ilyen helyzetben sokan vannak, illetve a kisnyugdíjasoknak osztunk jelenleg élelmiszert – tájékoztatott Kovács Gergely a SzocioNet Központ családgondozója.

A csomagokban lévő élelmiszerek értéke meghaladta a 7 ezer forintot. Az adományt az Ökomenikus Segélyszervezet ajánlotta fel. A humán szolgáltató központ évente két alkalommal oszt így csomagot.

Címkék: segélyosztás, ökumenikus segélyszervezet, rászorulók, Kaposvár, élelmiszer, kis szines