A Kaposvári Sporthorgász Egyesület 22 éve kezdte el a Töröcskei Horgászmaraton versenysorozatát. Ebben az évben július 1-2-án rendezik a Töröcskei tavon.

Haltelepítés miatt szerdától szombat este 20 óráig általános tilalom lesz a tavon, így csak azok horgászhatnak ez idő alatt, akik a versenyen részt vesznek. A telepítéskor 13 mázsa ponty került a töröcskei tóba.

A 20 órás megmérettetésen hét csapat vesz részt, amely pénteken 16 órától szombat délig tart. Sorsolás alapján foglaják el helyeiket a 2-2 fős csapatok a tó ellentétes két oldalán. A párosok versenyében pedig három mérlegeléssel dől el a végleges sorrend.

A páros verseny I-III. helyezettje, a két szektor I-III. helyezettje, a csapatverseny I-III. helyezettje és a legnagyobb halat fogó versenyző részesül díjazásban.

A Horgászmaraton ideje alatt, szombat délelőtt 8 órától 11 óráig bárki kipróbálhatja szerencséjét vagy tudását. A rendező Kaposvári Sporthorgász Egyesület mindenkinek lehetősége biztosít, aki szeretne a kijelölt horgászhelyeken versenyezni. Felszerelést, csalit is rendelkezésre bocsát az egyesület a kezdők részére, de saját úszós felszerelés is használható.
A TOP MIX Kupán mindenki részt vehet egy 45 perces „sprinthorgászatban”. Az eredményhirdetésekor az I-III. helyezettek díjazásban részesülnek.

Címkék: Kaposvári SHE, horgászmaraton, sprinthorgászat, haltelepítés, Töröcske, kis szines