Korabeli színes reklámplakátok, menetrendek, mozdonyfotográfiák, és makettek láthatók a vándorkiállításon. Egy, az 1930-as években készül mozdonymodell az egyik legérdekesebb darab.

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főmúzeológusa, Soltész József elmondta, hogy a Déli Vasútnak a székesfehérvári műhelyében tanoncok készítették a modellt, és rendkívül élethű, minden apró alkatrészét elkészítették és azt lehet mondani, hogy az egyik legszebb mozdonymodell.

A gőzmozdony 1910-ben készült, és több mint 20 éve áll Siófokon. Az elmúlt másfél hónapban két egyesület dolgozott azon, hogy újjávarázsolják. A felújítás 120 ezer forintba került, a költségek felét a város önkormányzata állta.

A Magyar Gőzmozdonyokért és Vasútért Egyesület titkára, Wein Tibor elmondta, hogy ez a mozdony a felújítás megkezdése előtt nemhogy siralmas, de egyenesen visszataszító látvány volt. Teljesen el volt rozsdásodva, pergett le róla a festék, egy nyomorúságos látványt nyújtott, a mozdonykonyhán, tehát a vezetőállásba hajléktalanok költöztek.

A gőzös felújításának emlékére egy kis bokrot is ültettek. Magyarországon összesen 77 mozdony van kiállítva, döntő többségük szintén felújításra szorul.

Címkék: gőzmozdony, vasútállomás, kiállítás, felújítás, Siófok, kis szines