A család tavaly szenvedett balesetet Erdélyben. A kisfiú hónapokig volt kómában. A marosvásárhelyi kórházban lemondtak a gyermekről. Az anyuka ekkor a zalegerszegi kórházba hozta, ahol megműtötték. A műtét sikerült. A kisfiúnak azonban folyamatos rehabilitációra van szüksége, aminek a költségét már nem tudta az anyuka vállalni.

Laci


A zalaegreszegi kórházban figyelt fel a kisfiúra egy bodrogi anyuka. Mozgássérült gyermekét hordja ide a kórházba. Azonnal érezte, segítenie kell. Saját élményéből emlékszik arra, milyen jó volt neki is amikor segítőkezet nyújtottak. Lacikának gyűjtött a település. Első körben 110 ezer forintot. Ennek azonban többszörösére van szükség.

Laci


Péntekre ezért jótékonysági műsort szerveztek. Bevételét is a kórházba szánják. A nemes kezdeményezéshez csatlakozott Osztopán is. Ott vasárnap rendeznek hasonló gyűjtést. A településen élők szerint borzasztó lehet anya nélkül Lacikának mindezt végigcsinálni.
Közben a kisfiú egyre jobban van. Tolókocsiban ül, de már néha segítséggel, saját lábán is megáll. Talán egyszer újra járni is megtanul.

Laci

Aki segíteni szeretne a következő számlaszámon teheti meg:
Grosu Lacika megjegyzéssel, 11749008-20181978. A pénz a kórházba érkezik.




Címkék: Grosu, lacika, Osztopán, Bodrog, család, kis szines