A fürdő rekonstrukciója keretében kilenc új medence épült, köztük új termál-, víz alatti gyógytorna-, súlyfürdő- és terápiás medence is. A 671 méter mélyről feltörő gyógyító erejű víz sokféle panaszra nyújthat megoldást. Alkalmas mozgásszervi megbetegedések, reumatikus panaszok, izomproblémák kezelésére. Ezen felül kiválóan alkalmazható baleseti sérüléseket követő rehabilitációra is.

- Amikor belevágtunk két évvel ezelőtt a fürdő fejlesztésébe, az volt a célunk, hogy a Dél-Dunántúl kommersz turisztikai kínálatában olyan üdítő színfoltot nyújtsunk, ahol lehetőség van kikapcsolódni, sportolni és gyógyulni egyaránt. Hiszünk az egészségturisztikai fejlesztésben, hiszen a betegségek megelőzése éppúgy fontos, ahogyan az utólagos kezelés, a gyógyítás lehetősége is - mondta Szita Károly polgármester a gyógyászati részleg területén tartott sajtótájékoztatón.

Gyógyfürdő

- Az alkáli-kloridos és hidrogén karbonátos vízben bróm, jód és fluorid-ionok vannak, ezáltal összesen 22 féle gyógykezelést tudunk helyben végezni. Ez a környéken egyedülálló lehetőség. Az orvos által beutalt betegek gyógyvizes medence- és kádfürdőben, szénsavas kádban, súlyfürdőben gyógyulhatnak, igénybe vehetnek komplex gyógykezelést, gyógymasszázst és víz alatti sugármasszázst is - mondta Dr. Kerekes Zsuzsanna főorvos asszony.

Az idei nyáron már a teljes egészében felújított fürdőkomplexum várja a vendégeket. Terveik szerint egy év alatt 122 ezer kezelést fognak elvégezni a szakemberek. A beruházás során a fürdő területe több ezer négyzetméterrel és megannyi új szolgáltatással gazdagodott. A fiatalok, kisgyermekes családok és gyógyulni vágyó, idősebb generáció tagjai egyaránt megtalálhatják a számukra legideálisabb kikapcsolódást - állítja Frank József fürdőigazgató.

A Kaposvári Uszoda és Gyógyfürdő az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Alap társfinanszírozásával újul meg 3,5 milliárd forintból.

Címkék: Dr. Kerekes Zsuzsanna, gyógyfürdő, uszoda, fürdő, kis szines, Kaposvár