Elérte a vihar Magyarországot. Somogy és Zala megyében már kialakultak az első heves zivatarok, ezért narancssárga riasztást adott ki pénteken kora este az OMSZ. Hétvégi időjárás!


Pénteken este elérte a vihar Magyarországot.  Zala és Somogy megyében már kialakultak az első heves zivatarok, ezért narancssárga riasztást adott ki az OMSZ. A vihar erősödve a Balaton és a Közép-Dunántúl felé húzódott el.

riasztás


Jégeső és szélvihar a Dunántúlon

Üveges Zoltán, az OMSZ veszélyjelző munkatársa elmondta, hogy a Dunántúlon bárhol előfordulhatnak 90 kilométer/órát meghaladó széllökések és heves zivatarok. Az OMSZ munkatársának tájékoztatása szerint két centiméternél nagyobb jégre is számítani lehet.

Szombat délután a Tiszántúlon lehet szélvihar és jégeső


Szombaton nagy lesz a kettősség az országban. A Dunántúlon a maximális hőmérséklet 20 fok, vagy az alatt valószínű, míg a Tiszántúlon akár a 30 fok is lehet. Az OMSZ munkatársa ugyanakkor hozzátette, hogy a szombat délutáni óráktól a Tiszántúlon és északkeleten is alakulhatnak ki heves zivatarok, 90 kilométer/órát meghaladó széllökések és jégeső.

Nézze meg az időkép.hu hőtérképét!

A jövő hét elején ismét melegszik az idő, vasárnap még csak 23-28, később 27-31 fok lesz a jellemző.


Hétfőn az ország teljes területén kisüt a nap

Vasárnap már csak a Tiszántúlon lehet zápor, zivatar, míg hétfőn az ország teljes területén több órás napsütés várható. 27-30 fok közötti hőmérséklettel.

Címkék: Dunántúl, térkép, hideg, riasztás, front, kis szines