A megyében számos kézműves- és sporttábor közül választhatnak a szülők. Ezek átlagosan 15 ezer Ft-ba kerülnek. De a Balatonon akad olyan bentlakásos vitorlás tábor, amiért hetente 55 ezer forintot kell fizetni.

Az Együd művelődési központban a művészeteké lesz a főszerep.

Együd Árpád Művelődési Központ, igazgatója Horváth Gáborné azt mondja, …igyekeztünk a táborainkat úgy megszervezni, hogy minden hónapban a szülőknek be tudjunk segíteni a gyerekek elhelyezésébe, több helyszínen és folyamatosan szinte kéthetente váltásban próbáltuk mindezt megoldani.

Képzőművészeti, tánc-musical, népi kismesterség és néptánc tábort is szerveznek. A részvételi díj 8-13000 forint között mozog.

Az idén is lesz Öko-tábor a Tókaji parkerdőben, ahova a természetkedvelő gyerekeket várják.

Játékos természetismeret, a természetes anyagokkal való foglalatoskodás, minden, ami a természet, minden természetes anyagokból készül, természetes kaja. - mondja a Környezetbarátság Öko Tábor vezetője, Ferencné Fogarasi Éva

Az ötnapos turnusokért 13 ezer forintot kell fizetni. A kevésbé tehetősek választhatják a toponári nyári napközit. Ez ingyenes, csak az étkezésért kell fizetni, ami még 500 Ft sincs egy napra. Reggel 7-től délután 5-ig foglalkoznakj a gyerekekkel.

A Toponári Tagiskola igazgatója, Kromjákné Hilt Angéla azt mondja: Június 27- július 29-ig szervezzük meg a nyári napközit a kaposvári általános iskolák tanulói számára. 5 hétig fog tartani, van olyan gyermek, aki egy hetet van nálunk, van olyan is viszont, aki végig, 5 hétig itt van.

Szennai kézműves napközis tábor! Szeretettel hívjuk a kézműveskedést kedvelő 6-12 éves gyerekeket Szennába, a Falumúzeumba. A programok között korongozás, gyöngyfűzés, nemezelés, bőrözés, kenyérsütés és lovaskocsis kirándulás is szerepel. Részvételi díj 10.000Ft/ turnus. Időpont június 27 - július 1.; jelentkezési határidő június 16. érdeklődni és jelentkezni lehet a +36308696048-as számon Imrő Juditnál.

Kaposváron az óvodásoknak folyamatos felügyeletet biztosítanak egész nyáron.
A nyári táborok folyamatosan bővülő gyűjteményét megtalálják a KaposPont  videós hírportálon.

Címkék: együd árpád művközpont, öko tábor, toponár, tábor, somogy, kis szines