A TeSzedd akciót Somogyban a megyei kormányhivatal a vöröskereszt és a környzetvédelmi és vízügyi igazgatóság szervezte. Több mint 100-an gyűltek össze a Deseda környékén. Az eligazítás után motorcsónakokkal vitték a tó különböző pontjaira az önkénteseket. A többiek a csónakház és a strand között szedték a szemetet.

Az önkéntesség éve alkalmából Somogyból több ezren csatlakoztak a megmozduláshoz.

A Somogy Megyei Kormányhivatal, kormánymegbízottja azt mondta: mintegy 5-6 ezer fő vesz részt most ebben a szervezettebb akcióban, és mintegy 30 helyszínen. És ennek a legfontosabb feladta, a gyűjtésen túl, hogy a közösségek összetartozását erősítse.

Az aktivisták a legképtelenebb helyeken is találtak szemetet. Kaposváron kívül azonban még csaknem 60 településen tisztították a környezetet.

 

 

A Sefag péládul a simonfai tetőn várta az önkénetseket. A 83 ezer
erdővel rendelkező cég felmérése szerint 1000 tonnányi szemét szennyezi a somogyi erdőket és szántóföldeket. Idén már több szemétszedési akciót szerveztek.  

Az utóbbi évben szerény mértékben de javult a helyzet. Ez nagyrészt köszönhető a tisztasági akcióknak, és annak a kommunikációnak amit folytatunk ennek érdekében. - mondta a SEFAG Zrt., erdészpolikai osztályvezetője Mercel István.

Gumik, fűrészpor, tévé alkatrész, ablakok is hevertek a fűben. Pedig ezt a területet már fél éve kitisztították. Az akció során több konténernyi szemetet gyűjtöttek.

Címkék: önkéntesség éve, teszedd, szemétszedés, somogy, kaposvár, kis szines