Hegedüs Gyula hajnalban ment ki horgászni a Desedára. Ahogy máskor is szokta. Három éve horgászik itt. Fél óra múlva már kapása volt. Azt érezte, hogy nagy zsákmány lehet a horog végén. Először azonban azt hitte, hogy 10 kiló körüli halat fogott. Alaposan megizzasztotta a dolog. Ekkor már segítséget kért barátjától. Más fél órai fárasztás után feltűnt az óriás hal feje. Ekkor már tudta: nagyot akasztott. Alig tudták kiemelni.

hal

hal


Gyula a Kapospontnak később elmondta: még fel sem fogja mi történt. Nagyon örül. Úszós módszerrel, erős bottal és zsinórral, valamint pióca csokorral horgászott. Erre kapott a hatalmas hal. A horgásszövetséget is értesítette. Vizes pokrócba csavarva, öten húzták partra. Nem volt egyszerű. A mérésnél pedig már tucatnyi horgász szurkolt: ne hogy eltörjön a bot, amire ráakasztották.

hal

A 216 centiméteres óriás, 98 kilót nyomott. A Kaposvári Sporthorgász Egyesület elnöke, Kozári Miklós azt mondja: ekkora harcsát még nem fogtak a Desedában. Az is biztos, hogy az országos listára is felkerül - jegyezte meg az elnök. Aki szerint ilyenkor tavasszal, a harcsanász idején gyakori az óriás fogás. A harcsa fészek környékén ugyanis sok az éhes száj. Jobban rámozdulnak az elemózsiára. Az országos rekord is Kaposvár környékéhez kötődik. Egy 113 kilós harcsa fogás tartja a rekordot. A töröcskei tavon akadt horogra.


hal

Horgásztársai is irigykedve nézték és gratuláltak neki. Azt mondják: minden horgász vágya, hogy egyszer egy ilyen óriás halat megakasszon.  

Gyula ráadásul már a partra emelésnél tudta: kegyelmet kap az óriás. Még egyetlen nagy halat sem vitt haza. Ebből sem lesz harcsa paprikás, visszaengedve, sokáig élhet még a tóban.

Címkék: Hegedüs, harcs, harcsa, emelés, rekord, kis szines