Az egészségnap alkalmából Jenei Tamás sztárszakács főzött a diákoknak. A gyerekeknek tetszettek a zsírszegény ételek.

mernyei főzés

A cápaharcsából készült ragut medvehagymával ízesítette Jenei Tamás sztárszakács. Egy másik óriásfazékban karfiol-krémleves rotyogott. A desszert pedig hajdinás-fahéjas pite volt almamártással. A sztárszakács fontosnak tartja az egészséges étkezés népszerűsítését. Azt mondja: 10 emberből 7 túlsúlyos, és ez sok esetben a gyerekkori evésre vezethető vissza.

- Csökkentjük a sót, a cukrot, szeretnénk a rostanyagot növelni, az egész program erre alapul, én új ételeket találok ki - közölte Jenei Tamás, a Sodexo Magyarország Kft. szakmai séfje.

Amíg az ebéd készült, a gyerekek a mesterséges légzést is elsajátították a vöröskereszt munkatársaitól. Az egészségnapnak üzenete van a diákok felé.

- Reggel kólát és chipset hoznak az iskolába reggeli helyett, és ma a környezettudatos életmódra, nevelésre próbáljuk tanítani őket - mondta Munkácsy Mihály, iskolaigazgató.

A gyerekek alig várták, hogy megkóstolhassák  az ebédet. Sok diák többször is repetázott az egészséges ételekből.

Címkék: Jenei Tamás sztárszakács, főzés, Mernye, egészség, iskola, kis szines