Szombat:

Nem szerzett pontot Kecskeméten a Kaposvári Rákóczi a labdarúgó Monicomp Liga 24. fordulójában. A somogyiak már az 5. percben hátrányba kerültek, és csak 3-0 után szépítettek Peric fejesével. A házigazda végül 4-1-es győzelmet aratott.

Ketten sérültek meg egy karambolban szombaton délután 15 órakor a kaposszerdahelyi Kossuth Lajos utcában.Egy Seat személygépkocsi parkolt az út mellett, egy idős helybeli férfi ült benne. A jármű orra Kaposvár felé állt, a vezető meg akart fordulni, de nem adott elsőbbséget egy Opelnek, ami Szenna felől érkezett. A bal első ajtajának ütközött, majd a Seat az árokba vágódott. A kiérkező mentők ellátták mindkét sofőr könnyebb sérüléseit.

Péntek:

Gyilkosság Kiskorpádon. A településen élő idős párt valószínűleg csütörtökön éjszaka támadták meg, mesélik a falusiak. Pénteken hajnalban találtak rájuk a szomszédok. A férfi életét már nem tudták megmenteni, a néni életéért a kórházban küzdenek.

Lezárják a Sió Zsilipet. Elkezdik a siófoki zsilip fokozatos zárását szombaton, várhatóan a jövő szerdán zárják le teljesen.

Fizetett a Kaposmenti Iskolafenntartó Társaság. A pénzügyi gondok ellenére sikerült több számlát is kifizetnie pénteken a Kaposmenti Iskolafenntartó Társulásnak. Emellett minden dolgozó kapott az elmaradt, béren kívüli juttatásból is. A társulás pénteki ülésén több önkormányzat is ellenezte Kaposmérő kilépési szándékát.

Csütörtök:

Somogy egy önálló tervet akar letenni az egészségügyi kormányzat asztalára, annak érdekében, hogy megvalósíthassa Veszprém és Fejér megyével közösen a Pannon modellt.

Egy erősen ittas sofőr telefonált csütörtökön hajnali két órakor a siófoki rendőrkapitányságra, és bejelentette, hogy egy személyautóval a siófoki Fő utcai postahivatal épületének ütközött.

Túl gyorsan ment és kidöntött hat villanyoszlopot egy Fiat személyautó tegnap éjszaka Kaposváron, adott tájékoztatást az esetről Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtökön reggel.

Szerda:

A férfi röplabda bajnoki döntő második mérkőzését is megnyerte a Fino Kaposvár együttese. A címvédő somogyiak 3:1 arányban győztek a Kecskemét otthonában, így már csak egy összecsapást kell nyerniük ahhoz, hogy elhódítsák újabb elsőségüket.

A Toldi iskola szakmai vezetőivel kedden lefolytatott négy és fél órás egyeztetés után a város garanciákat adott arra, hogy az iskola átszervezését sem a diákok, sem a szülők nem fogják megérezni. Nem kerül veszélybe sem az ott folyó pedagógiai program, sem a pedagógusok álláshelye - nyilatkozta Stickel Péter

A piros jelzés ellenére futott át két diák a Petőfi tér előtti gyalogátkelőn szerdán reggel, Kaposváron. Az egyik fiút egy autó elütötte. A diákot a mentők könnyű sérüléssel kórházba szállították.

Kedd:

Védelmet kért a somogyi papoknak, pedagógusoknak, az orvosoknak és az újságíróknak is a Kaposvári Egyházmegye püspöke. Balás Béla a mesztegnyői plébánost ért támadást követően írt levelet a közgyűlés megyei elnökének. Ebben a javaslatait is megfogalmazta. Vagyis azt, hogy hogyan kellene védekezni a támadások ellen.

Készül a városi védjegy. Új lehetőséget jelent a kaposvári élelmiszeripar, illetve az itt élők számára az a pályázat, amelyet a Kaposvári Egyetem kutatására alapozva nyújt be a somogyi megyeszékhely az Új Széchenyi Terv kiírására.

Több mint félezer szülő, diák és pedagógus mondta el véleményét az iskola tervezett átszervezéséről. A szülői szervezet 26 pontban foglalta össze az iskola értékét. A fórumon résztvevő Szita Károly polgármester megoldást ígért.

Elítélték a rabszolgatartással vádolt kaposvári család három tagját ma a bíróságon. A bíró szerint ingyen dolgoztatták a hajléktalanokat, akik nem hagyhatták el a munkavégzésük helyszínét és a garázst, ahol laktak. A bíró az építési vállalkozó mellett az élettársát és apját is bűnösnek találta. Az idős férfit és a nőt szabadlábra helyezték a jogerős ítéletig.

Hétfő:

Több mint négyezren takarítottak a hétvégén. 100 köbméternyi szemetet és zöldhulladékot szedtek össze a kaposváriak a hétvégi várostakarítási napok keretében.

Ellopták a réz ereszeket a kaposvári evangélikus templomról és a gyülekezeti házról a hétvégén. A Kossuth Lajos utcában álló épületek udvarára is bemásztak az elkövetők, ugyanis csak úgy érték el a fal oldalán lévő függőleges csöveket.

Címkék: rövid, összefoglaló, hírek, kis szines, somogy, kaposvár