Ezen a héten is két film érkezik a moziba, egy természetfeletti kalandfilm Nicolas Cage főszereplésével, és a sokak által várt Oscar-díjas Király beszéde.

Boszorkányvadászat

Az Oscar-díjas Nicolas Cage és Ron Perlman főszereplésével készült ez a természetfeletti akció-kalandfilm, mely egy keresztes lovagról és legjobb barátjáról szól. Amikor több évtizednyi véres háborúzás után végre hazatérnek, szülőföldjükön gyilkos pusztítást végzett a pestis. Az egyházi vezetőknek meggyőződésük, hogy a járványért egy boszorkánysággal vádolt lány a felelős, ezért arra utasítják a két férfit, hogy a furcsa lányt vigyék egy elhagyatott kolostorba, ahol a szerzetesek egy ősi szertartás segítségével leveszik majd az átkát a vidékről. Az erejüket és bátorságukat próbára tevő veszedelmes, váratlan helyzetekben gazdag utazás során felfedezik a lány sötét titkát, és kénytelenek megküzdeni egy rettenetes hatalmú erővel, amely az egész világ sorsát eldöntheti.

http://www.youtube.com/watch?v=6gB8h5k0pgE

A király beszéde

A The King's Speech nyerte el idén a Torontói Filmfesztivál fődíját, amelyet a sokkal rangosabb elismerésnek számító Oscar-díj előszobájának tartanak és négy fontos kategóriában a Brit Független Filmdíjat. Tom Hooper mozija a londoni gálán a legjobb film, a dadogással küzdő VI. György királyt alakító Colin Firth a legjobb színész, filmbeli partnerei, Helena Bonham Carter és Geoffrey Rush pedig a legjobb epizódszereplőnek járó díját kapták. A 2011-es Golden Globe-ra 7, Oscar-díjra pedig 11 kategóriában jelölték, amiből négyet ki is érdemelt. A király beszéde egy férfi története, aki VI. György brit királyként, II. Erzsébet királynő apjaként vonult be a világtörténelembe. Miután bátyja lemondott, George azaz Bertie (Colin Firth) foglalta el trónt - igen kelletlenül. A király nem érezte méltónak magát élete legfontosabb szerepére, mert borzalmas dadogása miatt képtelen volt nyilvánosan beszédet tartani. Számos eredménytelen beszédterápiás kezelés után találkozott a liberális szellemiségű Lionel Logue-al, aki csöppet sem hagyományos ülésein nemcsak királya hangját, hanem bátorságát is segített visszaszerezni.

http://www.youtube.com/watch?v=C3nxjutaG14

 

E heti kérdésünk: Hány Oscar díjat nyert a király beszéde? Megfejtéseket a jatek(kukac)kapos.hu e-mail címre várunk, névvel, címmel, telefonszámmal.

Címkék: Boszorkányvadászat, premier, király, mozi, játék, kis szines