Drámaian csökkent az élő zenét játszó zenekarok fellépéseinek száma. Az új "megoldás", hogy vagy lemezlovast hívnak, vagy a család valamelyik mp3-at - természetesen csak legális forrásból - szorgosan gyűjtögető tagja látja el ezt a feladatot. Bár még mindig sok az egy szintetizátoros, "kamu gitáros" lagzi haknizó zenekar, a valódi igényes produkciókon csattan az a képzeletbeli ostor.
A kaposvári Senior Band frontembere, Csanádi György szerint jó dolog az ÁFA csökkentés, bár nem hiszi, hogy ez valóban megoldás lenne a kérdésre. "Nem akarom arra fogni, hiszen mostanában mindenki ezzel jön, de sokkal inkább az emberek anyagi helyzete a probléma. Az ÁFA-t eddig is be kellett fizetni és a szervezőknek ez eddig is csak egy volt sok elintézendő dolog közül." Az énekes-basszus gitáros továbbá elmondta kérdésünkre: nem hiszi, hogy komoly változás állna be a forgalmi adó csökkentése miatt, de mindenesetre örül a kezdeményezésnek.

Reméljük a nagy bulik ideje még nem járt le és lesz még alkalom, hogy halljuk az elefánt dübörgést a csökkentett ÁFA bűvöletében.

Címkék: élőzene, adócsökkentés, ÁFA, buli, zene, kis szines