2011. március 26-án este 20:30-tól 1 órán keresztül Földünk ”egészsége” lesz a figyelem középpontjában. A Föld Órája nevű rendezvény elsődleges célja bolygónk természeti kincseinek megóvása az energia takarékos életmód segítségével.

Csupán négy esztendeje indult el, s mára a világ 126 országát és több mint négyezer városát érintő kezdeményezéssé vált a Föld Órája, melyhez Kaposvárról a Nagyboldogasszony Székesegyház és a Kaposvár Plaza bevásárlóközpont is, de az országszerte több neves épület és közintézmény is el sötétségbe fog borulni most szombaton 60 perce. A résztvevők között van a Lánchíd, a Budai Vár, a Parlament valamint a Szabadság híd is.

A Föld Óráját először 2007-ben az ausztráliai Sydney-ben rendezték meg, az akcióhoz csatlakozóktól a szervezők azt kérték: kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket. A helyi kezdeményezésből világméretűvé vált mozgalomban tavaly már egymilliárd ember vett részt, és március utolsó szombatján elsötétült a világ számos jól ismert épülete, látványossága. Az akció célja nem az egy óra alatt elért aktuális fogyasztás-csökkentés, hanem a figyelemfelkeltés, annak gondolatnak az erősítése, hogy mindenki egyénileg is tehet valamit a klímaváltozás ellen.

Az akció szervezője, a WWF 2007 óta minden évben megrendezi a Föld órája elnevezésű kampányt. Az akció felhívja arra hívja fel a figyelmet, hogy a Föld megóvása a mi kezünkben van, és a mi felelősségünk úgy továbbadni gyermekeinknek, unokáinknak, hogy élhető legyen, és a bolygó összes élőlénye számára olyan körülményeket teremtsünk, ami méltó ehhez a csodálatos és sokszínű világhoz.

Címkék: wwf, földórája, 60perc, környezetvédelem, föld, kis szines