Természetesen egy öleléssel fogadtak a szervezők a Kossuth téren. Sőt kettővel! Aztán elkezdődött az osztogatás. Voltak, akik maguk mentek oda az ölelőhöz. És akadtak, akik inkább egymás karjába borultak. Csak néhányan kerülték ki a ölelőket, a legtöbben meghatottan vagy széles mosollyal fogadták az ingyen ölelést. Zsálek Tibor korábban már látta ezt a tévében, így nem lepődött meg.

- Ebben az elvadult világban én azt hiszem, hogy minden ölelés egy emberi érték - mondta Zsálek Tibor.
Az ingyen ölelés mozgalom egy olasz kisvárosból indult. Ma már az egész világon szerveznek ilyen napokat. Kaposváron ez a második. A szervező szerint itt is szükség van rá, és örömmel fogadják az emberek.

- Volt, aki haragosan reagálta le, de volt olyan, hogy szerelmespár jött arra, és azt mondták, kösz, onnan jövünk, ölelésből, de a többség szívesen fogadta, volt egy két olyan hölgy, akit olyan mélyen megérintett, hogy sírva fakadt, és volt olyan is, aki azt mondta, hogy az anyukája sem ölelte meg - Mondta Keczeli Ágnes.

Az általunk megkérdezett pszichiáter szerint is fontos az ölelés, a közvetlen emberi érintkezés. Ma ugyanis egyre inkább virtuálisan tartjuk a kapcsolatot.

A végén persze a riporter is beállt ölelést osztani. Ezzel nemcsak adott valamit, hanem kapott is.

Címkék: Ágnes, Keczeli, ölelés, ingyen, Kaposvár, kis szines