Mióta megnyerte az X-Faktort, forgatások, fotózások, fellépések követik egymást a tehetségkutató sztárjának mindennapjaiban. Alaposan felfordult az élete. Vastag Csaba azonban ezt egyáltalán nem teherként éli meg. Azt mondja: a közönség szeretete juttatta ehhez a sikerhez, és ő minden nap igyekszik meghálálni ezt, megfelelni az emberek bizalmának. Ráadásul mindig erre készült, ezt szerette volna csinálni, amit most: énekelni. Úgyhogy most minden álma valóra vált.
– Csakúgy, mint kaposvári "vetélytársad", Király L. Norbi, te is egy vidéki városból csöppentél a zenei élet nyüzsgő világába. Hogyan lehet hozzászokni ehhez a pörgéshez?
– Már a tehetségkutató előtt is a fővárosban éltem, úgyhogy a nyüzsgés nem volt szokatlan. Az öcsém, Tamás viszont valóban csak most ismerkedett meg ezzel az élettel, eddig Veszprémben élt, neki valószínűleg szokatlanabb ez a tempó. Amúgy Norbit sohasem tekintettem "vetélytársnak", sőt, az X-Faktor résztvevői közül ő lett az egyik legjobb barátom. Nagyon sok időt töltünk együtt, együtt járunk fellépni, és nem titok: nagyon jó a hangulat az ilyen alkalmakkor is.
– A sűrű program közepette mennyi időd jut pihenésre?
– Maximalista vagyok, és imádom, amit most csinálok, de a családomra, a barátaimra és magamra mindig szánok időt. Például pontosan tudom, hogy a lehetőségekhez képest sokat kell aludnom, pihennem, mert ez a hangom miatt is fontos. És persze, muszáj feltöltődni, hogy mindig a maximálisat tudjam nyújtani a közönség előtt.
– Akik személyes találkoztak már Veled, nagyon közvetlen embernek ismertek meg. Nem fárasztó, hogy mindig körülvesznek a rajongók?
– Az sohasem fárasztó. Hatalmas öröm és megtiszteltetés számomra, ha látom, hogy szeretnek. Nagyon ügyelek arra, hogy bőven jusson idő találkozni azokkal, akik látni szeretnének, beszélgetni szeretnének velem. Koncert után mindig van lehetőség, hogy találkozzunk a közönséggel. Ez nagyon sok erőt ad nekem.
– Kaposváron jártál már?
– Persze, voltam már Kaposváron, kedves hely, de koncertezni most először megyek. Nagyon várom.
– Mikor  lehet kézbe venni az első önálló albumodat?
– A többi X-Faktoroshoz hasonlóan én is készülök rá, és már nem kell sokat várni, hogy megjelenjen. Csak még egy kicsi türelmet...

Aki személyesen szeretne találkozni Vastag Csabával, jöjjön el március 20-án, vasárnap 16 órakor a Corso Bevásárlóközpontba. Április 15-én, a második kaposvári X-Faktor koncerten pedig Wolf Katival és Domokos Fannival a Dorottya báltermében lép fel a tehetségkutató győztese.

Címkék: Vastag Csaba, közönségtalálkozó, közönség, Corso, koncert, kis szines