- Éppen a furnérlécekből vágok ki darabokat. Most már lassan a közepénél járunk a munkadarabnak, úgyhogy valószínűleg be fogjuk tudni fejezni - mesélte Fonia Milán.

Van, akinek egyszerű a feladat. Sokan otthon is készítenek modelleket. Jó munkához a csapat összefogására van szükség. Krisztina egyetlen lányként sem lóg ki a sorból.

- Ebben a fűrészelés dologban egész jól elvagyok, csavarozni nem igazán. Ezek a ragasztgatós dolgok jól mennek végül is - mesélte Kocsis Krisztina.

Pedig a tanárok szerint ezeknek a gyerekeknek sokkal nehezebb feladat, mint a régi diákoknak. Akkor heti két, most kéthetente egy technika óra van az iskolákban.

- Egy komoly fa, fém megmunkálásra nyílik lehetőség, és elektromos szereléssel lehet a végén befejezni a kész modellt, úgyhogy mindenki talál benne magának kihívást - mondta Velner András főiskolai docens.

A kész napelemes helikopter repülni nem tud, mert túl nehéz, de a propellerje szépen forog. A helikoptert Asbóth Oszkárnak is köszönhetjük. Ő volt a repülés magyar úttőröje.

Címkék: propeller, helikopter, technika, diákok, napelem, kis szines