Fogadás középről, tisztelegj! Jó reggelt! Köszönjük szépen a szíves fogadtatást! Kardot vállhoz! – Díszes fogadtatásban volt része az Arany János utcai ovisoknak. A somogyi huszárok már öt éve ellátogatnak a legkisebbekhez a nemzeti ünnep alkalmából.
Máj Péter, a Somogyi Hagyományőrző Huszárság tagja elmondta:  bemutatják a huszárok felszerelését, a csákótól a csizmáig, elmondják, hogy hívják ezeket, mi a régies nevük. Mit csináltak a huszárok békében,  milyen, amikor rendezvényeken díszőrségeket állnak, milyen kardforgatásokat végeznek. Ezeket mind bemutatják. Játékra is hívják a gyerekeket: lehet versenyezni, hogy ki tudja tovább tartani a huszárkardot.
Így volt ez az Arany utcai oviban is, ahol a közös nótázás után a huszárok bemutatták öltözéküket, majd a tricolor szimbólumáról kérdezték a gyerekeket.
Az óvodások felkészültek a 48-49-es forradalom és szabadságharc történetéből, és a huszárok öltözetét is fújták. Ez az óvónők érdeme is.
Bencsik Andrea óvónő szerint a gyerekek nagyon szeretik ezt az ünnepet, hamar megtanulták a mondókákat, verseket. Olyan meséket próbáltak választani, amiben huszárok is szerepelnek, ez is külön élmény volt a gyerekek számára.
Természetesen a kicsik a végén tapssal köszönték meg a bemutatót. Majd elindultak a Kossuth térre, hogy kitűzzék a Kossuth szoborhoz zászlóikat.


Címkék: csákó, Arany utcai, huszárok, ovisok, kard, kis szines