szonja_001.jpg

Szonja úgy döntött: már várandóssága kezdetétől visszavonul, hogy pihenéssel tölthesse napjait, nyugalomban készülhessen az anyaságra.

– A kívülállók, akik nem ismerik a televízió, a média világát, nem is tudják, hogy ez mivel jár. Nem csak annyi, hogy estéről-estére megjelenik az ember a képernyőn. Ez reggeltől estig tartó pörgés, számtalan stresszhelyzet, feszültség. Amikor kiderült, hogy babát várok, úgy gondoltam: mindennek nem tehetem ki a picit. A nyugalom mellett döntöttem. Sajnos vigyáznom is kell, mert időnként görcsölök, úgyhogy nem is bírnám a tévézéssel járó tempót. Nem mondom, hogy nem hiányzik a pörgés, nem könnyű egyik pillanatról a másikra több fokozattal "visszakapcsolni". De most ez az első. Áttevődtek a hangsúlyok.

– Kisfiút vagy kislányt szeretnétek inkább?

– Mindegy. Meghagyjuk neki a választást, nem stresszeljük azzal, hogy mi mit szeretnénk. Mindegyiknek egyformán örülünk. Egyébként még nem tudjuk a baba nemét.

– Mivel telnek most a napjaid? Babaszoba-berendezés? Babakelengye-vásárlás?

– Az még nem. Majd csak az utolsó pillanatban. Amúgy is: a testvéremnek már van gyermeke, tőlük sok mindent megkapunk. Viszont mostanában sokat pihenek, alszom. Aztán jut idő olyanra is, amire eddig csak alig: rendezgetem, szépítgetem a lakást. Mivel már a negyedik hónapba léptem, az orvosom megengedte, hogy újra elkezdjen a jógát. Eddig is jógáztam, most kismamajógára járok majd. Na jó, a hastáncot egy időre abbahagyom. Pedig azt is szeretem...

– Akik ismernek, tudják rólad, hogy mindig is ilyen különleges hobbijaid voltak.

– Például az Aviva-torna, aminek, ez meggyőződésem, nagy szerepe volt abban, hogy ez a kis poronty megfogant. Ezt a különleges tornát egy magyar származású izraeli táncos találta ki. Megmozgatja az altest izmait, ezzel segít a különféle bajok gyógyításában, fokozza a termékenységet, növeli a teherbeesés esélyét. Egy ideje már terveztük a babát a párommal. Ősz óta végeztem ezeket az aviva-gyakorlatokat, és decemberben áldott állapotba kerültem.

– Mi lesz most a tanulással?

– Egyelőre befejeztem. Most végeztem Vivation transzlégzés trénerként. Ez nem más, mint segíteni abban, hogy légzés segítségével transzállapotba kerüljön az ember, és így sok minden orvosolható, helyrehozható, ami nem működik megtelelően a szervezetben.

– Később is szeretnél ezzel foglalkozni?

– Talán. Sok minden kell ahhoz, hogy kezelni lehessen embereket. De nagyon hiszek az alternatív gyógymódokban és a lelki dolgokban, a lelki fejlődés lehetőségeiben. Ez mindig is közel állt hozzám.

– Mikorra tervezed a visszatérést?

– Hát, erre térjünk vissza úgy két év múlva...

Címkék: babát, babaszoba, jóga, tévés, kis szines