Csatári József szerint a legjobb dolog, mikor az ember éjfélkor abbahagyja a munkát az autóján, megiszik egy féldeci pálinkát és megfürdik. No meg főleg az, amikor egy találkozón megdicsérik az ember autóját. A Somogyi Veteránjármű Barátok Egyesületének alelnöke úgy véli: ehhez csak lelkesedés kell, pucolni, pucolni, fürödni és megint pucolni, Így működik a dolog. Ez a nehéz benne, és talán a szép is.
Csatári József több tucat régi autót újított már fel. A szalonban vannak olyanok, amelyek még "plasztikára", szépítésre várnak, és olyanok is, amelyek már teljes díszben pompáznak. Kaposvári veteránautósok legféltettebb kincsei kaptak helyet a szalonban. Például a 70-es évek francia úttörője, a futurisztikus külsejű Citroen. De van itt egy 1958-as IFA Framo is. Ez a Barkas elődje. Ilyen járgányok építették újjá az országot a háború után. A szó legszorosabb értelmében "kis" teherautó.
Az öreg autók szerelmesei szerint a veteránok megérdemlik a folyamatos karbantartást és szeretgetést. Ugyan egy-két olajcsepp mindegyik autó alatt van, de ez nem baj, mert így legalább tudják, hogy ezek működőképes, élő autók.

Címkék: műhely, veterán, autó, kis szines