Kutya az út szélén, kutya az úttesten, kutya mindenütt. A kóbor ebek teljesen ellepték Kaposvár külvárosát. A Csillag, a Nap és a Nádasdi utcában még a postás se jár szívesen. Eddig azonban nem sérült meg. A környéken lakók is félnek tőlük. A hulladéklerakó telep dolgozóinak is folyamatosan meggyűlik a baja a kutyákkal.

- A munkába járó kollegák egyre veszélyesebben tudnak feljönni a buszmegállótól a hulladéklerakóig. Sőt! Az itt lakó embereknek is egyre veszélyesebb a közlekedés. valamint ugye a gépjárműveket is egyre többször megtámadják - mondta Dekkert Róbert telepvezető.

Ahogy operatőrünket is... Egyre nagyobb a falka. Egyre több ódúból és árokból bújik elő az utánpótlás.... Az önkormányzat évek óta keresi a megoldást a kóbor kutyák eltűntetésére. Tavaly 6000 kaposvári ebnek ültettek be azonosító chipet, így könnyebben akadnak a gazdik nyomára. Amelyik kutyának ilyen nincs, nyomoznak a tulajdonosa után. Ha az elcsatangolt eb megharap valakit, ez a gazdának is fájni fog. Akár félmillióba is kerülhet neki. A város újabb megoldást is kidolgozott.

- 2011. július elsejétől kiépítünk egy olyan telepet, amely a befogott kóbor ebek, befogadott állatoknak az átmeneti elhelyezését biztosítja - mondta Dr. Farkas Edit Kaposvár aljegyzője.

Erre 17 millió forintot biztosítanak. Uniós előírásoknak megfelelő kenneleket építenek ki, ami 30-40 állat befogadására lesz alkalmas. A kóbor ebekről a helyi állatmenhelyt is értesítettük, akik igyekeznek orvosolni a problémát.

Címkék: kóbor kutya, Csillag, Nádasdi, Nap, utca, kis szines