A későbbiekben ugyanis bérletben is árulnának rá jegyeket, csakúgy mint a Rab emberre. Az új bemutatót a Festők Városa Hangulatfesztiválra tervezik.  

A harc a grundért nemcsak a könyvben, hanem a filmvásznon is sikert aratott. Hamarosan pedig táncprodukcióban is megelevenedik a Pál utcai fiúk és a Vörösingesek csatája. Éppen a finálét próbálta a Somogy Táncegyüttes. A művészeti vezető azt mondja: a regényt diákkorába is szívesen olvasta. A fiatalok sajátos harca érintette meg.

- Igazából az inspirált, hogy a 16-17 éves gyerekek azok meggyilkolják egymást a gimnáziumokban és iskolákban, akkor felsejlik az emberben az a gondolat, hogy hol lehetett ez a dolog régen. Azért nem ez volt. Miközben a darab az első világháború után van és minden gyermekben az volt, hogy ő katona lesz - mondta Turi Endre a Somogy Táncegyüttes művészeti vezetője.

A több mint 70 perces produkcióra már 1 hónapja próbál az együttes. Csaknem 50-en lépnek majd a színpadra. Most még el sem férnek egyszerre a próbateremben. Bogdán Gyergely Bokát alakítja majd.

- Ezek most teljesen új folyamatok és új lépések amit az Endre tanít, úgyhogy sokkal fárasztóbbak most az elején. De mihelyst az agyunkban is a helyére kerülnek ezek a folyamatok fizikailag is könnyebb lesz teljesíteni - mesélte Bogdán Gergely.

Boka csapatában még egy kismama is harcol. Derekasan helyt áll a több mint 3 órás próbákon.

- A mozgás nagyon fontos az egész várandóság alatt. Nekem a mozgás az életem, azt mindig is a tánc jelentette. Úgy gondoltam erre a 9 hónapra sem hagyom abba, hanem csinálom amíg jól esik és bírom - mesélte Merczel Sára.

A két csapat táncos ütközetét tavasszal mutatják be, várhatóan a Festők Városa Hagulatfesztiválon.

Címkék: Bogdán Gergely, Merczel Sára, Turi Endre, Somogy Táncegyüttes, kis szines