Látod mama, te sosem sütsz nekem ilyent.! Most legalább ehetek fánkot - kiabálta egy kislány, akit sütésben tapasztalt háziasszonyok szakagos fánk kóstolóra invitáltak. Miközben a gyermek a sütit majszolta, az anyuka pirongott egy sort, majd gyorsan elhúzta a picit  a kosár hinta felé. A régi fa és csuta játékok felértek most a drága várakkal és a pici hamar megvigasztalódott.

Míg a lányok a hasukra gondoltak, az egyik fiú, -de lehet, hogy több is-arról döntött fársáng napján, hogy busó lesz, ha megnő. Az egyik csenevész kisfiú kölcsön is kérte a jelmezt és úgy döntött hétfőn már ebbe megy az óvodába. A deda égetéskor azonban már medvének készült.

A meleg kicsalta a hagyományőrzőket is. És a bolond esküvő is nagy sikernek örvendett. 20 pár fogadott egymásnak örök hűséget. Bortól és vermuttól elvadult fejükre kaptak papi áldást.A      hagyományoktól eltérően furcsa kérdésekre kellett válaszolniuk, például, hogy ad-e a feleség majd a férjnek elég zsebpénzt.  Felöltözteti-e minden reggel? És levetkőzteti-e minden este? Vaskarikával pedig meg is pecsételték frigyüket.

 

 

A telet több százan űzték el a Kossuth téren. Gólyalábon, tűzzel, vagy anélkül. Dorottya továbbra is kisasszony maradt, de ez most már így lesz mindörökre. Lényeg, hogy évről-évre mindenki jól mulasson és vigye a kaposvári karnevál jó hírét. Jövőre még többen ugyanitt.

 

Kapcsolódó anyagok

Címkék: forgatag, hangulat, farsang, kis szines