Az Európai Unió oktatási munkaprogramjának egyik hangsúlyos területe a természettudományos oktatás fejlesztése. Ehhez igazodott az a pályázat is, amely a magyar közoktatásban kívánta elősegíteni a tanulók érdeklődését, a tanárok szakmódszertani felkészülését. Ezen a pályázaton Kaposvár városa a dél-dunántúli régióban egyedüliként nyert el szinte száz százalékos támogatást. Az elbírálók a magas összeget a kiváló szakmai színvonallal indokolták.

A „Természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása Kaposváron” című TÁMOP pályázat keretében a Táncsics Mihály Gimnázium posta felőli épületét alakítjuk át a természettudományos tárgyak oktatását támogató, a kor követelményeinek mindenben megfelelő laboratóriumi bázissá. A Táncsicsos diákokon kívül tanévenként 300 órában a város többi középiskolája, valamint általános iskolás csoportok is ízelítőt kapnak a tudományágak gyakorlati világából.

A két laboratórium felszerelésénél alapvető szempontunk volt, hogy a tudományos eszközparkot az informatikai interaktivitással párosítsuk és előadások, valamint önálló weblap segítségével visszahozzunk valamit Öveges professzor szellemi hagyatékából.

A nyár elején induló fejlesztés még nagyobb hangsúlyt kap most, hogy 2011. a Kémia Nemzetközi Éve.

Címkék: kémia, Táncsics, labor, pályázat, támogatás, kis szines