Az ülésen részt vett Witzmann Mihály a Somogy Megyei Önkormányzat közgyűlésének alelnöke. Kiemelte, hogy az Idősügyi Tanács 10 millió forintra megnövelt kerete lehetőséget nyújt arra, hogy a megyei nyugdíjas szövetség megkaphassa tervezett programjaihoz a megfelelő támogatást.

Az éves program összeállítása kapcsán Stikel János a szövetség elnöke kiemelte, hogy a szervezet 2011-ben ünnepli megalakulásának huszadik évfordulóját. Az év első felében a korábbi hagyományoknak megfelelően megtartásra kerülnek a kistérségi művészeti gálák. Ennek a megye 12 települése lesz házigazdája.

Az előző évhez képest nem három, hanem két helyszínen rendezik meg a Szépkorúak Hónapja művészeti gáláit.

A jubileumi évforduló jegyében készül az a kiadvány, mely felöleli a szövetség két évtizedes történetét. Az elnökség a szervezethez tartozók részére novella pályázatot ír ki Gyermekkorom legszebb élménye címmel.

A tervek között szerepel egy a megyét átfogó népviseleti divatbemutató, melyet a népviseletekhez kapcsolódó népdal énekléssel kötnek össze. Két év szünet után ismét megrendezésre kerül a „ Reuma kúra „ nyugdíjas sportverseny.

Az elnökség még korábban ígéretet kapott Gelencsér Attila megyei közgyűlési elnöktől arra, hogy 2011- ben is sor kerül a szövetség egyesületi és klubvezetőinek fonyódligeti kétnapos szakmai programokkal színesített táborára.

Április végén Barcs ad otthont az „ Európa Gyöngyszemei” regionális vers és próza mondó versenynek. A tervek szerint Somogy megye lesz a házigazdája a Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetsége által szervezett országos tánctalálkozó dunántúli rendezvényének.

Az elnökség elfogadta a 2011 évi költségvetést, amely több forrásból tevődik össze. A tagdíjakból és pályázatokból befolyó összeg mellett a szövetség egyik fő támogatóként a továbbiakban is számít a Somogy Megyei Önkormányzatra. A jubileumi év kapcsán tervezett gazdagabb éves programok szükségessé teszik, hogy azon vállalkozók segítségét is kérjék, akik fontosnak tartják a szépkorúak támogatását.

 

Címkék: üllés, 20 éves, Stickel János, szervezet, nyugdíjasok, kis szines