A legkisebb munkája alig több mint 1 centiméter. A 9.-es fiú most az országos makett és papírtárgykészítő versenyre hajt.

A motorok között érzi jól magát Németh Gábor. A Zichy iskola diákja szabadidejében szívesen tanulmányozza a kétkerekűeket, leggyakrabban ugyanis ezekről készít papírmakettet. A fiú már több tucat choppert modellezett le. Most is bátran vág neki a feladatnak. A most 9.-es iparművészetis fiú 3 éve kezdett el motorokat készíteni, akkor még fémhúzalból hajtogatott édesapja unszolására. A kedvtelésből mára már szenvedély lett. Minden szabadidejében ezzel foglalkozik, igaz most már más anyagból. A papír ugyanis jobban bevált.

A legnagyobb kihívás ez a másfél cm-es motor elkészítése volt. Csipesszel és tűvel tuszkolta bele ebbe az minipalackba. De van ennél kisebb alkotása is. Gábor, most az országos makett és papírtárgy készítő versenyre hajt, díszítőszobrász tanára segít neki. A verseny áprilisban lesz. Gábor addig is folyamatosan vág, ragaszt és megpróbál elszakadni a motoroktól, hogy kipróbálhassa magát más formák készítése közben is.

Címkék: hobby, Németh Gábor, papír, motor, kis szines