hód3

A WWF Magyarország az OBI kizárólagos anyagi és szakmai támogatásával 1996-ban, Fülöp herceg jelenlétében indította el a visszatelepítési programot, hogy a 19. században hazánkból kiirtott emlős ismét része legyen az ártéri élővilágnak. A program sikerének, a hazai szaporulatnak és az elsősorban Ausztriából és Szlovéniából történő természetes bevándorlásnak köszönhetően ma már fenntartható nagyságú, jelentős populáció, több mint 500 hód él Magyarországon.

A hódórák során idén január 11. és február 16. között 19 város 20 OBI áruházában ismerkedhetnek meg az általános iskolások a hódok életmódjával és a természetben betöltött szerepükkel.

hód2

Kaposváron évek óta rendre visszatérnek a hódórák. A kimagasló érdeklődést jelzi, amit két kaposvári résztvevő iskola tanára is megfogalmazott:

- Iskolánk több éve részt vesz a programokon, szaktanárként először viszek osztályt, mivel nagyon pozitív visszajelzést kaptam a kollégáktól és a gyerekektől a foglalkozásokat illetően - mondta el az Halmosné Szilágyi Éva szaktanár.

- Minden évben nagy-nagy örömmel vesszük a HÓDÓRA lehetőségét, és igyekszünk minél előbb lefoglalni - tette hozzá Delyné Horváth Andrea a Honvéd Utcai Tagiskola igazgatója.

- Népszerűségét mutatja, hogy a mi városunkban 2 nap sem lenne elég az igények kielégítésére. Minden évben a 3. évfolyamot küldjük, mert ott tananyag a vízpart élővilága - mondta el az igazgatónő

hód1

Az órákon szerzett ismeretek alapján a diákok hódismereti totót tölthetnek ki. A hibátlan válaszolók közül a nyertes csoport természetvédelmi osztálykiránduláson vehet részt. Szövegíró pályázatot is indítanak, amelyre bármely iskolás korú gyermek a hódról szóló verssel, mondókával nevezhet, egyes áruházak pedig rajzpályázatot is hirdetnek. A hódok életéről és a hódóra programról készült filmet pedig a WWF Magyarország honlapján lehet nyomon követni.

Címkék: hód, kis szines, Kaposvár