Már csak 121 centiméter a Balaton vízszintje – mondta el a KaposPontnak Pécseli Péter, a vízügyi kirendeltség szakaszmérnöke.

Az intenzívebb vízeresztés óta négy centimétert apadt a tó. Az enyhülés miatt némi jégzajlás várható ugyan a Balatonon, de jelentősebb gondot nem okoz.

Szombaton a többször erősen megnövekvő felhőzet mellett több-kevesebb napsütés várható, helyenként zápor kialakulhat. Éjszaka mérsékelt marad a légmozgás, szombaton megerősödik, többfelé viharossá fokozódik az északnyugati szél. Ködfoltokra is számítani kell.  A Metnet.hu előrejelzése szerint vasárnap is közepesen felhős idő várható, a nap elő-előbukkanhat. Napközben 5-12, éjszaka mínusz 2, plusz 3 fok közötti hőmérséklet várható. A hét második felében azonban lassú lehűlés kezdődik: csütörtöktől már havazhat is, és a nappali maximumhőmérsékletek ismét alig haladják majd meg a 0 fokot.

Nagy a valószínűsége, hogy a hideg, téli idő visszatérése miatt ismét visszafagy a jég a Balatonon, amely komoly károkat is okozhat a partvédőművekben.

Címkék: visszafagyhat, jég, Balaton, kis szines