szemét

Felháborodott lakók mesélik, hogy mi mindent hordanak mások a kukájukba. Az a problémájuk, hogy a környéket nekik kell tisztán tartaniuk. Már felszólítást is kaptak. Pedig azért fizetnek egy takarítót, hogy minden szemétszállítás után rendet tegyen. Sándor Gyuláné, a II.Rákóczi Ferenc Lakásszövetkezet elnöke azt mondta: vasárnap például kőtörmelék volt a zsákban.

A környék lakói árgus szemmel figyelik a szemetelőket. Fényképekkel tudják igazukat bizonyítani. Minden másnap így néz ki a környék. A legnagyobb baj az, hogy a nem itt lakók, sőt több üzlet, válllalkozó is ide hordja a szemetet, állítják. Nem egyszer fordult elő, hogy még moslékot is öntöttek a kukákba, mondják a lakók. Úgy tudjuk: az üzlettulajdonosok többsége a városban túl kicsi kukát bérel a KVG-től. Ezért nem fér el a szemetük.

Kaposváron csaknem 500 közterületi tárolóedény van kihelyezve. Minden tizedik környéke rendszeresen szemetes. Ezeknél majdnem mindenhol már lakatokkal védekeznek a lakók. Így csak azok tudják használni a kukát, akiknek van kulcsa.

Petes Tamás, a Kaposvári Városgazdálkodási Zrt. marketing igazgatója elmondta: azon társasházak számára, akik zárhatóvá szeretnék tenni a közterületi gyűjtőtartrályukat, olyan sepciális lakatszerkezetet tudnak biztosítani, amihez annyi kulcsot rendelnek, amenyi lakó van az érintett társasházban. Sokszor azonban az a baj, hogy a lelakatolt kukák mellé teszik a szemetet. A KVG Zrt. azt javasolja a Honvéd utcai lakóknak, hogy a fotókkal együtt tegyenek bejelentést az önkormányzat hatósági irodáján.


Címkék: lakat, szemetes, lakók, kuka, bírság, kis szines