Deseda

A magyaregresi részen a zártkertek alatt sekélyebb a víz, ezért ott már 12 centiméter a jég vastagsága, de a toponári részen is sokan hódolnak a korcsolyázás szenvedélyének. A desedán nincs kijelölt korcsolyázóhely.

Nagyatád

A nagyatádi Jóléti tó, de ahogy a helyiek ismerik Csónakázó tó felülete is befagyott, így alkalmas a korcsolyázásra. A város a tó 68-as út felőli részén 3 reflektort szereltetett fel, így sötétedés után is várja a jég a téli sport szerelmeseit. Tábla figyelmeztet, hogy mindenki csak a saját felelősségére léphet a jégre.

Marcali

Pár éve még feltöltötték a Mikszáth Kálmán Általános Iskola udvarát vízzel, hogy télen a mínuszokban megfagyjon és tudjanak rajta korcsojázni a gyerekek, de ebben az évben nem tették. A városban önkormányzati fenntartású tó nincs.

Petörke tó

A bárdudvarnoki Petörke tó jege alkalmas a korcsolyázás kedvelőinek, de nem kijelölt korcsolyázóhely.

Balatonboglár

Balatonbogláron a szokásokhoz híven (nagyon sekély a víz) nincsen kijelölt korcsolyapálya, de a Sziget és Platán strandokon is jó a jég, lehet korizni. 2011.01.30-án a Sziget strandon egész napos jeges farsangi mulatság lesz a gyerekeknek.

Balatonföldvár

Balatonföldváron a Fesztivál tér irányában a parton van kijelölt korcsolyapálya. Esti kivilágítás is van alkonykapcsolóval, ami lehetővé teszi, hogy sötétedés után is hódolhassanak a korcsolyázók szenvedélyüknek.

Siófok

Siófokon az Újhelyi strand mellett, a Kaáli Nagy Dezső utca és az Arany János utca közötti szakaszon várják a korcsolyázás szerelmeseit a kijelölt helyen.

Péntektől melegedés várható. A nappali hőmérséklet az országban mindenhol nulla fok fölé emelkedik. Január 10-én hétfőn akár a 7 fokot is elérheti. A tartós pozitív hőmérséklet miatt a tavak jege olvadásnak indul.

Tavaly készült egy kisfilm, mely az internetezők körében terjedt el. Egy férfi egyedül vágott neki a  befagyott Balatonnak. Siófokról indult, és Balatonfűzfőn ért partot. Az éjszakát a jégen töltötte.

A felvételek látványosak, de senki ne vállalkozzon ilyen, vagy ehhez hasonló kísérletre!

Címkék: korcsolyázás, Balatonföldvár, Balatonboglár, Nagyatád, Siófok, kis szines