A Balaton partján egyre több helyen keresik a korcsolyázók kegyeit a vállalkozók, önkormányzatok. A tihanyi Belső-tó partján a hét közepe óta működő szolgáltatásokhoz - forró tea, forralt bor, zene, világítás - hasonlóan Zamárdiban is kitelepültek a helyi vállalkozók a Bácskai utcai szabadstrandnál lévő csónakkikötő mólójához, ahol ingyenes korcsolya és fakutya kölcsönzési lehetőséggel, becsületkasszás forralt borozással, teázással és a part közeli jég megvilágításával várják a látogatókat hétköznap 17-20, hétvégén 9-18 óra között.

Zamárdiban a Bácskai utcai strand, illetve a csónakkikötő előtti terület, Siófokon pedig csak a város délnyugati (újhelyi) részén az Arany János utca és a Bakony utca vége közötti területen lehet korcsolyázni. A hivatalos jégpályák kijelölése itt is hétfőtől várható.

A vártnál is nagyobb lehűlés miatt a balatoni strandok üzemeltetői több helyen módosítottak a korábbi terveiken, és a jövő hét közepe helyett várhatóan már január 3-án kijelölik a hivatalos korcsolyapályákat.

Balatonfüreden beszakadt a jég egy jégvitorlás alatt. A férfit a tűzoltók segítették ki a jeges vízből.

(Forrás: MTI)

Címkék: korcsolya, szezon, Balaton, kis szines