nyuszi11

Nagy volt az izgalom, a tülekedés a verseny előtt. Több mint 30-an neveztek. A nyuszikat a trénereik megfelelő mennyiségű répával és káposztával látták el, hogy a fogvacogtató hidegben kellő lelkesedéssel induljanak el a deres somogysárdi focipályán.

nyuszi15

Volt, aki pálinkával fűtötte házikedvencét. Az egyik füles: Tapsi ketrecében egy üvegre lettünk figyelmesek. - Házi törköly, kér belőle? - mutatja és már csavarja le az üveg kupakját Tapsi gazdája. - Ha ebből iszik, úgy fut mint a nyúl! - mosolyog és visszateszi az üveget. De vajon kire gondolt, hogy kóstolás után úgy fut, mint a nyúl?

nyuszi12

Jack Rabbit gazdái Kaposvárról jöttek, idén első alkalommal, hogy megmutassák mit tud a kis házinyúl. - Ismerőseink javaslatára hoztuk el Jacket - mesélte Bálint Ádám.

nysuzi21

A 18. alkalommal megrendezett Nyúltrappnak komoly szabályai voltak: kézzel, vagy lábbal tilos volt előrébb tessékelni az állatot. Tűzijátékot sem volt szabad durrogtatni, de ahhoz még korán is volt. Szabad volt viszont hangjeleket adni és répával csalogatni. Egyszer, kétszer adódott probléma, amikor a kis jószág mindenkit faképnél hagyva, kerítésen át szaladt amerre látott. A gazdája megérte megfogni a fülest és visszatenni a helyes irányba.

nyuszi18

A rajtnál még nem lehetett tudni ki lesz a befutó. Pár perc elteltével a bal szélen megindult Hello, aki néhány kitérő után átlépte a focipálya végét jelentő csíkot és elnyerte az első helyet. - A verseny előtt kaptuk Hellot, nem terveztük, hogy benevezünk vele, de milyen jól tettük! - mesélte az összesereglett média munkásoknak a nyuszi gazdája.

nyuszi 2

A pálya másik szélén meglépett Villámlábú Vancsura: a kis fehér házinyúl ért be a második helyre. - 2008 óta versenyzünk, és ez volt az eddigi legjobb helyezésünk - mondta Vancsura Zalán. - Tapssal biztattuk, semmi mást nem használtunk - tette hozzá a kisfiú. Nagy volt a küzdelem a dobogó harmadik fokáért.

nyuszi6

A képzeletbeli pulpitusra Csoki, a szürke tapsifüles állhatott fel. - Ha az első versenyén ilyen jó helyezést ért el, akkor biztosan megtartjuk, hogy tovább örökítse a géneket - mondta el Pap Róbert és fia Dominik. Az a gazdi, akinek nem győzött a nyula elnéző volt, mert felvette és sétálva vitte át a célvonalon a nyulát, hogy aztán a meleg kosárba tegye és készüljön a jövő évi futamra.

Címkék: tapsifüles, nyúlvágta, nyúltrapp, Somogysárd, kis szines