Már javában zajlik a nagyatádi iskola felújítása. Aulát és tornatermet is építenek.
- Úgy bővítjük ezt a létesítményt, hogy két másik, az oktatáshoz kapcsolódó intézményünk is ide fog költözni: a zeneiskola és a nevelési tanácsadó - mondta el Ormai István, Nagyatád polgármestere.
- Ezzel nyilván az a célunk, hogy a működési kiadásokat csökkenteni tudjuk - tette hozzá.

A Bárdos iskola felújítása több mint 1 milliárd forintba kerül. A tervek szerint a gyerekek a tanév második felében már itt tanulhatnak. A másik fontos beruházás a városközpont rekonstrukció, ezen belül a művelődési ház felújítása. De a bölcsődét is átépítik. Ezeket jövő nyáron fejezik be. Januárban kívül-belül felújítják a vásárcsarnokot is. A Szent István parkban pedig parkolókat építenek. Ezen a téren egy extrém sportpályát is építenek. Ez a beruházás 600 millió forintba kerül, aminek kétharmadát az unió állja. 2013-ig pedig felúíjtják a városi szennyvíztelepet és kiépítik a kistérségi szennyvízhálózatot is.

Marcaliban a legnagyobb beruházás jelenleg a kulturális korzó építése. Februárban elkészül. Tavasszal pedig az új gyógyszállót is átadják. Uniós támogatással újítanák fel az óvodát is. A Mikszáth iskola mellett pedig tornatermet építenének. Ami szinte biztos, hogy hamarosan Kéthellyel együtt benyújtják a kerékpárút építésének pályázatát. Ha nyernek, akkor Bizétől a Balatonig el lehetne kerekezni. A város térségi integrált oktatási intézményt szeretne kialakítani. Ez a pályázatuk jelenleg bírálat alatt áll. Vannak nyertes pályázatok is. Sütő László, Marcali polgármestere elmondta: megújul a tűzoltóság épülete. Jelenleg a tervezőnek a kiválasztása van folyamatban, várhatóan 2011-ben az építkezés el tud kezdődni.

Siófokon a legfontosabb beruházás a városközpont átalakítása. A könyvtár átépítését hamarosan befejezik. A víztorony kivitelezését a mellette épülő pláza miatt egy időre megállították. De nemsokára újraindul az építkezés. A Szabadság tér alatt mélygarázst hoznak létre. Ennek a kiviteli terveit most véglegesítik. A bölcsőde bővítése már javában zajlik, és a nagystrandot is átépítik. Hamarosan a város legnagyobb, 3 milliárdos beruházása is elindul. A kórházat újítják fel. Kialakítanak egy új intenzív, sürgősségi osztályt - mondta el Balázs Árpád, Balázs Árpád Siófok polgármestere. A nagyvárosok polgármesterei azt mondják: azért fejlesztenek, mert ezzel alapozhatják csak meg a települések gazdasági biztonságát.

Címkék: Sütő László, Ormai István, Balázs Árpád, Nagyatád, Siófok, Marcali, fejlesztés, kis szines