Feszült a hangulat az előadás előtt fél órával. A Somogyosok mindent bevetnek majd. Különleges fény és hangtechnika és persze káprázatos koreográfia. Így varázsolnak karácsonyi hangulatot a szülőknek, barátoknak, ismerősöknek. Még egy utolsó felmosás és felmehet a függöny.

- Felszabadítóbb érzés a szüleim előtt szerepelni, akkor nagyon szívből jön, de egy idegen országban is ugyanazt a teljesítményt kell nyújtanunk, ugyanazon a színvonalon, de szülőknek fellépni mégis csak inkább szívből jön -mondta el Hortobágyi Virág a Somogy Táncegyüttes egyik táncosa.

A Somogy Táncegyüttes eddigi koreográfiáit vitte színpadra, de két ősbemutatót is láthatott a közönség. Most a téli ünnepkör szokásait idézték fel a Vikár kórussal és az Együd Művészeti iskolásokkal együtt. A lucázás és a betlehemezés azért nehezítette a táncosok életét, mert sok verbális rész is szerepelt az előadásban. Természetesen ahogy az együttestől már megszokhattuk, a táncszínházi elemek sem maradhattak el.

- Autentikus néptáncelemekre épülnek, de már egyre jobban közelít a színházi mozgáshoz, ami nagyon jó, mert nem annyira egyhangú a táncosoknak a próbaidőszak - mondta el Csikvár Gábor a Somogy Táncegyüttes vezetője.

Úgy tűnik, megérte a sok fáradtság, a közönség nagyon élvezte az előadást.

Címkék: szülők, Csikvár Gábor, Somogy Táncegyüttes, néptánc, ajándék, kis szines