Több cég már az interneten is forgalmazza termékeit.

- Szállítunk az egész országba, nagyon sok budapesti szállításunk van, látszik a gazdasági helyzet ott egy kicsit erősebb, nagyon sok vidéki megrendelésünk van, olyanok, akik nehezen érnek el boltokat - mondta el Bence József.

Azt tapasztalják, évente negyedével nő a megrendelések száma. Forgalmuk nagy részét az interneten bonyolítják. A tulajdonos azt mondja, a boltba kevésbé jönnek be. A fogyasztóvédők rendszeresen ellenőrzik a webáruházakat is Somogyban 12 -t vizsgáltak idén.

Varga Attila, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság felügyelője elmondta: az ellenőrzések során azt tapasztalták, hogy a jogkövető magatartást betartják, tehát egyre kevesebb a probléma. A fogyasztóvédők azt javasolják, olyan helyen rendeljünk, ahol minden információt megtalálunk a honlapon.

Vannak olyan internetes piacterek, ahol magánszemélyek adják-veszik a termékeket egymás közt. Itt előfordulnak problémák, ennek az ügyvédnek jelenleg is van ilyen ügye.

- Az egy komolyabb egy több tízezer forintos összeg volt, és nem kapta meg a terméket, tett büntető feljelentést és jelenleg folyik itt a kaposvári bíróságon csalás miatt a büntetőeljárás - mondta el Dr. Boda Róbert, ügyvéd.

Tapasztalatai szerint azonban néhány ezer forint miatt nem mennek bíróságra az emberek. Az ilyen oldalakon viszont van fórum, ahová felírják azokat, akikkel gond volt, így hamar kiszűrhetők.

 

Címkék: net, Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, vásárlás, kis szines