compass

Még Tarzannál is ügyesebbek voltak a középiskolások. De volt olyan feladat, ahol csak annyit kellett tudni, mint egy ovisnak. A cipelésnél az is kiderült, együtt könnyebb. Ez volt a rendezvény egyik célja.

- Hogy összefogjunk, mi fiatalok, itt már egy csapattá váltunk, és minden nagyon jó - mondta Murat Palta.

A rendezvényen összesen több mint 600 diák vett részt. Más országokról is tanultak. Daninak személyes tapasztalatai is vannak, mert Hollandiában élt.

- Nyitottabbak, sokkal jobban megmondják, hogy mit gondolnak, tehát nem próbálják sarkítani a dolgokat, hanem ha úgy gondolják, kimondják. Én is elég szókimondó vagyok ilyen formában - mondta a Táncsicsos Benedek Dániel.

A versenyben 10 középiskolás csapat indult, a tagoknak az elméjüket is tornáztatni kellett. A James Bond játékben széfet kellett kinyitni. A feladat nem volt könnyű, pedig nem kellett hozzá matek.

- Az egyelüetnek az a célja, hogy különböző képességeket és kompetenciákat fejlesszünk, nem a formális pedagógia módszerével, ezért úgy gondoltuk, hogy gyakorlatban mutatjuk meg, hogy mit jelent ez - mondta Eglyné Katona Andrea a Compass egyesület szakmai elnöke.

Ezt az unió is jó ötletnek tartotta, mert támogatta a rendezvényt.

Címkék: Eglyné Katona Andrea, Compass Egyesület, Gyakorló, Táncsics, kis szines