A kiöntések az északi és déli part menti településeket is érinti. A hibaelhárításon jelenleg is nagy erőkkel dolgoznak a DRV szakemberei, egyúttal felhívják a lakosság figyelmét, hogy az ő érdekükben és a további üzemzavarok megakadályozása miatt, fokozott figyelmet fordítanak az illegális bekötések felderítésére.

Öt készenléti csapat, 10 jármű – a DRV vasárnap hajnal óta teljes kapacitással dolgozik a Balaton parti csatornakiöntések során észlelt hibák elhárításán. A gyors reakciónak köszönhetően a kiöntések csupán kismértékű környezeti és ingatlankárokat okoztak. A további károk elkerülése érdekében a DRV azonban azt kéri, ha valaki közterületi szennyvíz-kiöntést észlel, azonnal jelezze a DRV INFO Vonalon (06 40 240 240, 1-es menüpont), hogy a cég szakemberei mihamarabb megkezdhessék azon a területen is a szivattyúzást, és a fertőtlenítést.

A szolgáltató illetékesei folyamatosan egyeztetnek a helyzet kezeléséről a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal, hosszú távon megoldást azonban csak az hozhat, ha megszűnnek az illegális csapadék-bevezetések a szennyvízrendszerbe. Jelen esetben ugyanis a nyári megnövekedett fogyasztáshoz képest is háromszoros mennyiségű (csapadékvízzel kevert) szennyvíz került a rendszerbe, amit már nem bírtak elvezetni. A DRV az illegális bekötések megszüntetésében első sorban a lakosság segítségét kéri, de emellett idén akciót is indított a szabálytalan bevezetések felderítésére. Ahol a szolgáltató szakemberei ilyet találnak, ott a szabálytalankodók szigorú büntetésre számíthatnak: a DRV minden ilyen esetben öt évre visszamenőleg számláz ki csatornadíjat.

A szolgáltató új vezetése ezzel azt akarja elérni, hogy ilyen üzemzavarok a továbbiakban ne fordulhassanak elő, és a társaság, az ország első számú vízszolgáltatójához mérten, megfelelő színvonalú és biztonságos szolgáltatást tudjon nyújtani fogyasztóinak.

 

 

Címkék: DRV, szennyvíz, kis szines