Papp Gábor ügyvéd, megerősítve az MTI információját, elmondta: a másodfokon eljáró bíróság megalapozottnak találta, hogy jogszerűtlen volt védencük előzetes letartóztatása, mert sem a szökés, elrejtőzés, sem az összebeszélés veszélye nem áll fenn.

Damu Rolandot november 18-án vette őrizetbe a rendőrség erőszakos közösülés gyanúja miatt, majd két nappal később a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Ügyvédei bejelentették, ügyfelük panasszal élt a gyanúsítás és az őrizetbe vétel ellen.

Damu Roland részletes vallomásában "egyértelművé tette", hogy ártatlan, továbbá poligráfos vizsgálatot kért, hogy bizonyítsa igazát – mondta akkor Szigethy György ügyvéd.

Damu Roland most azt állította a rendőröknek, hogy féltékenység miatt tört ki kettejük között a veszekedés. Állítólag a Jóban Rosszban színésze azért hívta magához korábbi kedvesét, Palácsik Tímeát, mert az meg akarta nézni az új lakását. A színész azt állította kihallgatásakor, hogy akkor támadt neki hisztizve Tímea, amikor megtudta, már új barátnője van.

Címkék: Jóban rosszban, Damu Roland, előzetes letartóztatás, sorozat, kis szines