Régi tradíció elevenedett meg újra Siófokon a Perczel Mór Gimnáziumban. Már nagyon várták a diákok az év egyik legbulisabb hetét, a Perczel Napokat. Kok Balázs főszervező mesélt a két részből álló kampányról.

- November 22-én, hétfőn kezdődött a Percel Napok a gimnáziumban. A négy végzős osztály küzdött a diáktársaik szavazataiért. Valamennyi osztály egy 10 perces kis videót készített magáról. Az elkészült klippeket egyik szünetben vetítették le a tanulóknak. A saját "világukat", mindennapjaikat mutatták be vicces formában. Emellett plakátok is a segítségükre voltak a korteskedésben - mesélte Kok Balázs.

Szerdán a kortesbeszédekkel zárták a Perczel Napok első részét. Ezután minden osztályba bementek a végzősök képviselői és elkérték a szavazatokat. A legtöbb szavazatot, 29% voksot éles küzdelembe a 12/A osztály szerezte meg.  Így ebből az osztályból került ki a diákigazgató. Az estét egy kellemes hangulatú teaház zárta, amelyen három diák énekelt.

A Perczel Napok csütörtökön a Diákkabaréval folytatódott. Ebben a részben a tanulóknak színészi, és előadói képességüket kellett megcsillantani a pedagógusok és diáktársaik előtt.

- 13 előadást láthatott a közönség, melyben a tánc, humor, és paródia is helyet kapott.  A korra jellemző zenei ízlést a saját előadásmódjukkal próbálták átadni. Láthattunk például Back Street Boys-t is a színpadon, ami nagyon humoros volt - tette hozzá Kok Balázs.

A Perczel Kupán minden osztályból egy, összesen 16 versenyző mérte össze tudását. Népmesés motívumokkal tarkított feladatokat kellett a tanulóknak megoldaniuk. Ebbe a rajzverseny és népi alakok felismerése is beletartozott. A jó hangulatú hetet minden tanuló nagyon élvezte és jövőre várják a folytatást .

 

 

Címkék: Perczel Mór Gimnázium, Diák Kabaré, Kok Balázs, Siófok, kis szines