Szita Károly elmondta: a tanulók iskolatípustól és tanulmányi átlagtól függően havonta kétezer és kilencezer forint közötti összeget kaphatnak. A város 5 éve támogatja a cigány kisebbséghez tartozó diákokat. Idén 2,2 millió forinttal járul hozzá a családok oktatási kiadásaihoz.

1995. óta támogatja Kaposvár a cigány kisebbséghez tartozó diákokat, 2010-ben 2,2 millió forinttal járul hozzá a családok oktatási kiadásaihoz.

- A cigányság támogatásánál két területre kell összpontosítani. Az egyik az, hogy minél több roma fiatal végezze el az általános iskolát, tanuljon tovább és szerezzen szakképzettséget. A másik pedig az, hogy minél több cigány ember jusson állandó munkához. Egyértelmű, hogy ez a két cél összefügg, ezért továbbra is kiállunk a magas színvonalú oktatás mellett - mondta köszöntőjében Szita Károly.

A 2010/2011-es tanév őszi félévében 74 pályázót támogat a kaposvári önkormányzat. A tanulók iskolatípustól és tanulmányi átlagtól függően juthatnak hozzá a havonta kétezer és kilencezer forint közötti összeghez. A város ebben a félévben 955 ezer forintot oszt ki az eredményesen tanulók között.

A polgármester a jelenlévő diákoknak és szülőknek elmondta: két nappal ezelőtt a Legfelsőbb Bíróság is elutasította az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány felülvizsgálati kérelmét, így a továbbiakban sem kell attól tartani, hogy a szülők és gyermekeik által választott és szeretett iskola helyett más intézményt kell keresni.

Címkék: cigány, tanuló, ösztöndíj, Kaposvár, kis szines