A koreai rendőrség közleménye szerint az egész azzal kezdődött, hogy a 15 éves fiú „túl sokat játszott erőszakos online játékokkal. Negyvenhárom éves anyjával – mint oly sokszor – ezen összeszólalkoztak, majd megtörtént a tragédia: a fiú megfojtotta édesanyját. Ezek után búcsúlevelet írt a szomszédjában lakó nagyanyjának és felakasztotta magát a gázcsövekre. A levélben ez állt: „Leszidtak a játék miatt és olyat tettem anyámmal, amit nem szabadott volna. Sajnálom.”

- Az internet függőség ugyanolyan mint a kémiai, vagyis az alkohol és a drog - kezdte Tóth József, pszichológus. - A probléma mindig akkor kezdődik, amikor meg akarják fosztani attől a tárgytól - folytatta a szakember. - Angliában több, de már Magyarországon is van olyan hely, a Vadaskerti úti alapítvány, ahol az internet függőségben szenvedőket kezelik.

Tóth József elmesélt egy érdekes történetet, ami nem végződött ugyan tragédiával, de tanulságos. - Egy fiatal fiú regisztrált egy chatszobán, de magát 17 éves lánynak adta ki. Különféle ajánlatokat kapott férfiaktól. Csak ennek élt. Egy nap odaállított az édesanyja elé és azt mondta neki, hogy nővé akarja magát operáltatni! Az internet neki az identitását változtatta meg.

A média, a televíziót és az internetet is beleértve, okozta egyre növekvő agresszió már itt van hazánkban. A szakember szerint a mértékletesség és a prevenció lenne a megoldás a problémára. - Meg kellene tanítania a pedagógusoknak és a szülőknek a fiatalokat a média használatára - fogalmazta meg gondolatait Tóth József.

Címkék: Tóth József, média, kis szines