yonderboi

A HeStyle mazagzin szeptember 6-tól várta az olvasók jelöltjeit egy hónapon át és közel 10.000, egészen pontosan 9.879 szavazat után állították össze azoknak a férfiaknak a listáját, akikre az olvasók a legtöbben voksoltak.

Azoknak a jelölteknek a nevét, akikre a legtöbben szavaztatok elküldték "szakértőiknek", hogy pontozzák őket, végül pedig összefésülték a pontokat az olvasók szavazataival. Így alakult ki a végeredmény, azaz a TOP30 Legstílusosabb Férfi listája idén, amely tartogat néhány meglepetést. A tavalyi első helyezet Godena-Juhász Attila lecsúszott a képzeletbeli dobogó második fokára, az első helyen lévő Tóth Ali pedig tavaly egyáltalán nem szerepelt a listán. A mernyei származású Fogarasi László (Yonderboi) a hetedik helyen végzett megelőzve Nagy Ervint vagy éppen Csányi Sándort.

Yonderboi zene iránti érdeklődése már gyerekkorában megnyilatkozott, az iskolai énekkarban mégsem énekelhetett. Az énektanára szerint „botfülű” fiúcska a kórusban csak tátoghatott, de a tanár azzal vigasztalta szüleit, hogy a srác jó ritmusérzékkel rendelkezik. Általános iskolás korában Yonderboi fél évig klasszikus gitároktatásban részesült. Az első zenei élményt számára az atyai hanglemezpolc jelentette: Osibisa, Rhoda Scott, korai disco sikerek, de hatással voltak rá a hatvanas-hetvenes évek nagy magyar és lengyel dzsesszművészei is. Valódi gyökerei azonban a kelet-európai rajz-és animációs filmek és azok zenéinek hangzásvilágában rejlenek.

Címkék: Fogarasi László, stílus, szavazás, kis szines