Mi vonzza vidékre az embereket? Legtöbbünk válasza erre a nyugalom és a zavartalan pihenés ígérete, az életben tartott évszázados hagyományok felfedezése, a változatos tájak, a tíz Nemzeti Park bebarangolása.

Sokakat a huszonkét borvidék végigkóstolása és a gasztronómiai élmények csábítják, mások a népművészeti kultúra gyökereit, a túrázási, tereplovaglási és tucatnyi más, aktív kikapcsolódási lehetőségeket keresik – mert ezt mind kínálja a vidék.

A magyar vidék újra felfedezésének kalandja a falusi vendégházakban kezdődik, és a látogatók ízlésének megfelelően bioportákon, lovas-, sport-, borászati, túrázási vagy éppen hagyományőrző programokon folytatódik. A Hazajáró Hét nem titkolt szándéka, hogy közelebb hozza a falusi és városi embereket, akik ezáltal jobban megismerhetik egymás kultúráját, életmódját, mindennapjait.

Azok, akik a Hazajáró Hét idején megszállnak a csatlakozott szálláshelyek egyikén, Hazajáró Kártyát kapnak. A Kártya 2011. május 31-ig további kedvezményekre jogosítja a felmutatóját tájházakban, nemzeti parkokban, falusi szolgáltatóknál.

(Forrás: Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság)

Címkék: falusi turizmus, marketing, Balaton, kis szines